Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jakým oblečením dítě vybavit

V první řadě dětem všechny věci podepište a ukládejte je do jejich skříněk! Není v silách učitelů, aby si pamatovali oblečení každého dítěte.


Papuče

Ideální jsou klasické papuče s pevnou patou a bílou podrážkou, z bezpečnostních důvodů děti nesmí mít nazouváky ani "croxy".


Oblečení do MŠ

Nejlépe tričko s krátkým nebo dlouhým rukávem, mikinu, tepláky. Vhodné není tuhé, nepoddajné oblečení, ve kterém se děti nemohou pořádně hýbat a špatně se rozepínající kalhoty, například rifle. Nedávejte dětem pod tepláky punčocháčky ve třídě je jim pak horko.


Oblečení mimo MŠ

Vždy je potřeba oblečení přizpůsobit počasí. V chladnějším počasí jsou ideální tepláky, mikina, popřípadě i bunda a pláštěnka. V létě jsou vhodné kraťasy, tričko a kšiltovka. Z hygienických důvodů nemohou děti pobývat ve stejném oblečení venku i ve třídě. Na vycházky často chodíme k lesu, na zahradu, do přírody, takže se děti mohou umazat, upadnout apod. S tím je třeba počítat a dát jim přiměřené oblečení a hlavně obutí.


Náhradní oblečení

Pro případ polití, umazání, pomočení apod. uložte dítěti do skříňky náhradní oblečení (tepláky, tričko, mikinu, ponožky, spodní prádlo).


Oblečení na spaní

Děti mohou spát v klasickém pyžamku, které se každý pátek bere domů na vyprání.


Papírové kapesníčky

Rodiče dětí donesou jeden celý balík papírových kapesníčků na každé pololetí. Tyto kapesníčky jsou mnohem hygieničtější než plátěné. Ve třídě si je děti samostatně berou z určeného místa, na vycházky je s sebou berou paní učitelky.


 

Značky pro děti